مجموعـــه زرشک و زعفران بـــــرج
مجموعه زرشک و زعفران برج با کادری مجرب و آموزش دیده با آمیختن علم و عمل و با هدف بومی سازی کشت زعفران در منطقه مرکزی ایران ، خاصه استان پهناور اصفهان و در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی ٰ، رونق تولید و اشتغال ، حمایت از کالای ایرانی و فرهنگ سازی در خصوص تغییر الگوی کشت بسوی گیاهان یا نیاز آب پایین و به منظور افزایش سطح درآمد کشاورزان اقدام به فعالیت در این زمینه کرده است که با بهره گیری از دستگاه های تمام خودکار کشت پیاز زعفران توانسته است گامی هدفمند جهت ارتقاء و پیشرفت اهداف خود در این زمینه بر دارد. هدف این مجموعه آشنایی با مزایای کشت زعفران، کاربرد آن و خواص زعفران می باشد.
سوالات خود را از ما بپرسید

پرسش و پاسخ
۱.طبع آن گرم و خشک است
۲.انرژی بخش و مقوی می باشد.
۳.زعفران تقویت کننده قلب و مقوی معده می باشد.
۴.زعفران تسکین دهنده درد دندان می باشد، از دم کردن آن ابتدا مزمزه کرده سپس بنوشید، بخاطر داشته باشید که باید به مقدار خیلی کم مصرف شود.
۵.کسانی که بلغمی مزاج هستند به مدت یک هفته صبح ها کمی زعفران میل کنند.
۶.زعفران ضد تشنج است.
۷.دم کرده زعفران پاک کننده کلیه و مثانه می باشد.
۸.زعفران برای سلسله اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک مفید می باشد.
۹.مسکن اعضاء سطحی بدن است.
۱۰.برای اختلالات ریه و برونشیت های مزمن و سرفه مفید است.
۱۱.هضم کننده غذا است.
۱۲.زعفران برای تشنجاتی که منشاء آن تحریکات مغزی می باشد مفید است.
۱۳.برای درمان بیخوابی هایی که منشاء تحریکات مغزی دارد زعفران مفید می باشد.
۱۴.مقدار دم کرده زعفران نیم گرم در هر یک لیتر آب می باشد، روزی ۳ استکان میل نمایید.
۱۵.زیاده روی در خوردن زعفران امکان سکته مغزی دارد.
غالباً مصرف توام کود دامی و شیمیایی اجتناب ناپذیر است، هر کدام نقش منحصر بفردی در خاک دارند و برای تامین عناصر مورد نیاز زعفران وجود آنها ضروری است. تجربه نشان داده است که زعفران گیاهی است بسیار قانع نسبت به عناصر و بسیار متوقع نسبت به شرایط اقلیم خاک و آب بسیاری از زعفران کاران کود دامی ( گاوی ) را برای زعفران بسیار مفید می دانند. مقدار کود مورد نیاز زمین بستگی به آنالیز آزمایشگاهی خاک و تجزیه عناصر دارد؛ نتایج تحقیقات نشان داده است که مصرف بیش از ۴۰ تن کود دامی در هکتار هیچ فایده ای برای کشاورز ندارد، بنابراین بهتر است کود گاوی به صورت تقسیط قبل از کاشت حداکثر ۲۰ تن در سالهای قبل از برداشت گل به صورت فراوری شده مخلوط با ماسه شیرین و خاک مرغوب مصرف شود. عموماً مصرف کود گاوی حدوداً ۲۰ تا ۴۰ تن در هکتار کود مرغی ۲ تن در هکتار، کود پرندگان ( کبوتر، بلدرچین و..) ۵/۱ تن و کود گوسفند ۴ تا ۸ تن در هکتار( کاملاً پوشیده و بدون بذر علف هرز) توصیه می شود. به طور کلی در مصرف کود ها نباید زیاده روی کرد و بر اساس آنالیز خاک و توصیه کارشناسان خبره در این زمینه باید عمل نمود.